Αρχική σελίδα

img 5719



"Τσικνίσματα"

Προσφορά από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων γαι τους μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς του σχολείου μας

apokries 2024_resized


Βεβαίωση φοίτησης μαθητή/τριας μπορούν να εκδίδουν οι γονείς σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Τεύχος Β/658/31-01-2024

sxolh gonewn

Συγκρότηση Σχολής Γονέων

Πρόγραμμα

Αίτηση Συμμετοχής για τη Σχολή Γονέων


 

Νέος Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας Σχολείου 2023-24

 

Ωρολόγιο πρόγραμμα

Τι ισχύει σήμερα για τις απουσίες


Ώρες επισκέψεων γονέων/κηδεμόνων για ενημέρωση

Ώρες Μαθημάτων

 08:15 - 09:00
   09:00 - 09:10 διάλειμμα
 09:10 - 09:55
 
   09:55 - 10:05 διάλειμμα
 10:05 - 10:50

   10:50 :11:00 διάλειμμα
 11:00 - 11:40
 
   11:40 - 11:50 διάλειμμα
 11:50 - 12:30
 
   12:30 - 12:40 διάλειμμα
 12:40 - 13:20
 
   13:20 - 13:30 διάλειμμα
 13:30 - 14:10
 
   

 

niotivseglima

 4seasons 700pix

  Το έργο "Τέσσερις Εποχές" επιμελήθηκαν οι μαθητές της Γ΄Γυμνασίου σε συνεργασία με τον Κο Μαρίνο Κουριδάκη καθηγητή καλλιτεχνικών στα πλαίσια των δράσεων του σχολείου μας

 

 

 

 

6 gymnasio 3


 

Το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022, με απέραντη θλίψη και οδύνη, αποχαιρετήσαμε τον αγαπημένο μας Νίκο Τραμουντανή, μαθητή της Δευτέρας τάξης του Σχολείου μας, και εκφράσαμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους γονείς και τα αδέλφια του.

Καλό σου ταξίδι, Νίκο μας. 

 

 


 Συμμετοχή του σχολείου στο 11ο φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας

 

Ημερίδα ενημέρωσης για το φάσμα του αυτισμού "Μέσα από τον καθρέφτη".


mirror




 

 

 

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 2019

prosklisi 2019


afisa 2019


ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 2018

prosklisi2018


afisa2018



Η συμμετοχή του σχολείου μας στο πρόγραμμα

?TwinSpace : Rocking Around Europe?

 

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του σχολείου μας το έτος 2017-2018 περιλαμβάνεται ένα πρόγραμμα επικοινωνίας με σχολεία του εξωτερικού εντός της Ευρωπαϊκής ένωσης που λέγεται eTwinningμε θέμα ?RockingAroundEurope?. Το eTwinning είναι μια ευρωπαϊκή δράση μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Τα σχολεία που συμμετέχουν στο προαναφερθέν πρόγραμμα βρίσκονται στις εξής χώρες: Ιταλία, Γαλλία, Τουρκία, Ισπανία, Σλοβενία, Πολωνία και βεβαίως στη χώρα μας την Ελλάδα. Η (διδασκόμενη) γλώσσα επικοινωνίας μεταξύ των μαθητών θα είναι η Αγγλική. Τα οφέλη αυτής της εργασίας είναι πολλαπλά για τους μαθητές, καθώς έρχονται σε επαφή με άλλες κουλτούρες κι επικρατεί μεταξύ τους δημιουργική πολιτισμική ανταλλαγή. Επιπλέον δημιουργείται εξοικείωση με την Αγγλική γλώσσα (η οποία είναι μία από τις επικρατέστερες τη σημερινή εποχή). Συνοψίζοντας, το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα αποδειχθεί εξαιρετικά επιμορφωτικό για όλους τους μαθητές κι είμαστε περήφανοι που το σχολείο μας επέλεξε να συμμετάσχει. 

Εξαρχοπούλου Ηλιάννα

Δρόσος Βιδιάνος


Επίσκεψη στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

 Παρακολούθηση της παράστασης Επτά επί Θήβας του Αισχύλου

 

  Σήμερα, 30 Ιουνίου 2017, είχαμε την ξεχωριστή τιμή ως σχολείο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να επισκεφτούμε το επιβλητικό αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, για να παρακολουθήσουμε τη παράσταση Επτά επί Θήβας σε σκηνοθεσία του Λιθουανού Τσέζαρις Γκραουζίνις. Μετά την περσινή επιτυχία της, η πολιτική τραγωδία του Αισχύλου επέστρεψε στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Ένας καταπληκτικός θίασος, όπου τα ονόματα των Γιάννη Στάνκογλου (Ετεοκλής) και Κλειούς Δανάης Οθωναίου (Αντιγόνη) ξεχωρίζουν μαζί με τη σκληρή δουλειά του σκηνοθέτη, κατάφεραν να εντυπωσιάσουν και χωρίς υπερβολή να μαγέψουν τους φίλους του θεάτρου.

Φτάνοντας στον αρχαιολογικό χώρο και μετά από μία όμορφη περιδιάβαση καθίσαμε στο Ξενία της Επιδαύρου για καφέ και γλυκό. Κατόπιν εισήλθαμε στο μεγαλειώδες θέατρο και πήραμε θέση στο Β? Διάζωμα. Η παράσταση ξεκίνησε λίγο αργότερα. Ο εύστοχος φωτισμός, η άψογη και καθαρή ακουστική του θεάτρου έδιναν ξεχωριστή μαγεία. Η ενδιαφέρουσα πλοκή της ιστορίας, η διαμάχη των δύο αδελφών για το θρόνο της Θήβας, οι επτά πύλες που διεξήχθησαν οι μάχες κι η τελική πτώση του Ετεοκλή και του Πολυνείκη στην έβδομη πύλη τόνισαν το αντιπολεμικό μήνυμα του έργου. Έτσι, το χειροκρότημα ήταν αντάξιο της σκληρής δουλειάς όλων των συντελεστών και της μεγαλοσύνης του αρχαίου κειμένου.

Επιστρέφοντας στο σχολείο αργά τη νύχτα, ήμασταν όλοι ικανοποιημένοι από την πρωτόγνωρη εμπειρία. Περιμένουμε με την καινούργια χρονιά να επαναλάβουμε αντίστοιχες επισκέψεις.

 Βιδιάνος Δρόσος,Β1

 

 theatro epidavrou     xoros

eisitirio


<Η τάξη μας>

Η τελευταία μας θεατρική επίσκεψη για φέτος θα είναι το Σάββατο 13 Μαΐου στην βραβευμένη παράσταση < Η τάξη μας > του Ταντέους Σλομποτζιάνεκ, στην κεντρική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Είναι ένα έργο γραμμένο πρόσφατα, το 2009. Το έργο σκηνοθετεί ο Πειραιώτης Τάκης Τζαμαργιάς και πρωταγωνιστούν οι παρακάτω ηθοποιοί: Βασίλης Μαγουλιώτης, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Ράνια Οικονομίδου, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Καίτη Κωνσταντίνου, Κώστας Γαλανάκης, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος , Θέμης Πάνου, Γιάννης Νταλιάνης. Το έργο, που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, διαδραματίζεται σε ένα πολωνικό χωριό κατά τη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής. Αφορά μια τάξη με παιδιά όμοιας εθνικότητας αλλά διαφορετικής θρησκείας (καθολικοί-εβραίοι).Καυτηριάζει τον πόλεμο, το μίσος και μας θυμίζει το ρατσισμό της σημερινής πραγματικότητας μέσα από τα μάτια των νεαρών ηρώων. Είναι ένα πολύ δυνατό και αξιόλογο έργο το όποιο, δυστυχώς, αποτελεί και το τελευταίο που θα παρακολουθήσουμε φέτος.Και για τις τρείς παραστάσεις που είχαμε την ευκαιρία να δούμε, ευχαριστούμε το σχολείο μας. Του χρόνου ? καλύτερα θεατρικά ταξίδια! 

 

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

Οι μαθητές του σχολείου μας παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση <η τάξη μας> του Ταντέους Σλομποτζιάνεκ το Σάββατο 13 Μαΐου 2017.Πρόκειται για μια παράσταση η οποία αν και σκληρή είναι άκρως διδακτική και περνάει στον κάθε θεατή αντιπολεμικά μηνύματα, εφόσον αποτυπώνει τη φρίκη του πολέμου με μεγάλη παραστατικότητα. Είναι ένα έργο σε που σε μεγάλο βαθμό σοκάρει και καθηλώνει τους θεατές, ωστόσο αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα στη νέα γενιά, τους μελλοντικούς πολίτες του κόσμου. Η συνολική παρουσία της παράστασης ήταν εξαιρετική, οι ερμηνείες των ηθοποιών άψογες και λειτούργησε για τους θεατές σαν ένα μεγάλο μάθημα.          

Στο διάλειμμα του έργου ο σκηνοθέτης Τάκης Τζαμαργιάς δέχτηκε να μας μιλήσει και να λύσει κάποιες απορίες μας για την παράσταση. Ήταν μια συζήτηση πολύ εποικοδομητική η οποία διαφώτισε τους μαθητές για κάποια ζητήματα και γέννησε κάποια νέα ερωτήματα και ορισμένες βαθύτερες σκέψεις πάνω στην παράσταση. Όλα τα παραπάνω αποτέλεσαν αφορμή για συζήτηση μεταξύ των μαθητών μετά την έξοδο από το θέατρο. Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Τζαμαργιά που συζήτησε μαζί μας και μοιράστηκε τις απόψεις του μαζί μας. Τον περιμένουμε στο σχολείο μας την Τρίτη 23 Μαΐου, για να ακούσουμε τις απόψεις του σχετικά με το θέατρο και την εκπαίδευση.       

Ηλιάνα Εξαρχοπούλου Β?1

h taxi_mas

 

Η επίσκεψη του κυρίου Τζαμαργιά στο σχολείο μας.

Την Τρίτη 24 Μαΐου ο σκηνοθέτης και δάσκαλος Τάκης Τζαμαργιάς αποδέχτηκε την πρόσκλησή  μας και επισκέφθηκε το σχολείο μας, προκειμένου να συζητήσει μαζί μας για την παράσταση Η τάξη μας. Ο κ. Τζαμαργιάς είναι ο σκηνοθέτης της συγκεκριμένης παράστασης στην Κεντρική σκηνή του εθνικού θεάτρου, την οποία και παρακολουθήσαμε πριν λίγες μέρες. Οι μαθητές και οι καθηγητές του εξέφρασαν τις απορίες τους και όλα τα ερωτήματά τους απαντήθηκαν αναλυτικά. Στην συνομιλία αυτή παρευρέθηκαν οι μαθητές που παρακολούθησαν το έργο, οι μαθητές που είδαν κάποια από τις δύο προηγούμενες παραστάσεις καθώς και οι μαθητές που συγκρότησαν την περσινή θεατρική ομάδα του σχολείου και φοιτούν ακόμη στο γυμνάσιο μας. Η συζήτηση με τον κύριο Τζαμαργιά ήταν πολύ ενδιαφέρουσα αλλά και εποικοδομητική, καθώς επεξεργαστήκαμε την παράσταση και από άλλες οπτικές γωνίες, τις οποίες δεν είχαμε εξετάσει μέχρι τότε. Αρχικά, θα θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε που δέχτηκε να συζητήσει μαζί μας και επιπλέον θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την διεύθυνση του σχολείου μας που πήρε αυτές τις όμορφες πρωτοβουλίες τη φετινή χρονιά. Του προσφέραμε φάκελο στον οποίο εμπεριέχονταν κείμενα των παιδιών με τις εντυπώσεις, σκέψεις και προβληματισμούς  γύρω από την παράσταση.       

Ηλιάνα Εξαρχοπούλου, Βιδιάνος Δρόσος Β?1  


<Αστροφεγγιά>

Το Δεκέμβριο του 2016 οι μαθητές του σχολείου μας, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την αξιόλογη παράσταση <ΑΣΤΡΟΦΕΓΓΙΆ> στο θέατρο Xώρα (Κυψέλη).Τη θεατρική μεταφορά και η σκηνοθεσία του έργου επιμελήθηκε ο Πέτρος Ζούλιας και με πρωταγωνιστές τους παρακάτω ηθοποιούς: Μαριαλένα Ροζάκη, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Σταύρο Σβήγγο, Ιωάννη Παπαζήση, Χάρη Τζωρτζάκη , Βασίλης Χαρίση, Μάκη Πατέλη, Αντίνοο Αλμπάνη, Ρένια Λουιζίδου, Δάνη Κατρανίδη. Η πλοκή του θεατρικού αφορά μία παρέα νέων ανθρώπων διάφορων κοινωνικών τάξεων οι οποίοι μέσα από τα δικά τους προσωπικά αδιέξοδα φωτίζουν την ψυχοσύνθεση των νέων της δικής μας εποχής και μέσα από τις ανησυχίες και τις ελπίδες τους παραδειγματίζουν όλο το θεατρικό κοινό να μην σταματήσει να προσπαθεί και να ονειρεύεται. Το έργο διαδραματίζεται την εποχή του Μεσοπολέμου, μία δύσκολη και μεταβατική περίοδο για την πατρίδα μας κατά την οποία το κράτος προσπαθεί να ανακάμψει από τη Μικρασιατική καταστροφή και αγωνίζεται να εκσυγχρονιστεί. Η παράσταση ήταν εξαιρετική, καθόλου κουραστική, και από τις καλύτερες που ανέβηκαν τη συγκεκριμένη σεζόν. Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία για τον κάθε μαθητή που είχε την ευκαιρία να την παρακολουθήσει καθώς και μια υπέροχη πρωτοβουλία του σχολείου μας.

Ηλιάνα Εξαρχοπούλου

astrofegia

 

<ΆΜΛΕΤ>

Το επόμενο θεατρικό ταξίδι μας ήταν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (ένα πραγματικά αρχιτεκτονικό στολίδι της πόλης μας) προκειμένου να παρακολουθήσουμε το διάσημο έργο του μεγάλου θεατρικού συγγραφέα Ουίλιαμ Σαίξπηρ <ΆΜΛΕΤ>. Η σκηνοθεσία του έργου είναι του Γιάννη Κακλέα και με πρωταγωνιστές τους παρακάτω ηθοποιούς: Ιβάν Σβιτάιλο, Ιερόνυμο Καλετσάνο, Τζεφ Μαράουι, Στέργιο Κοντακιώτη, Στέλιο Ξανθουδάκη, Θανάση Δήμο, Ευγενία Δημητροπούλο, Έλενα Τοπαλίδου, Χρήστο Σαπουντζή. Το θεατρικό έχει να κάνει με έναν μοναχικό πρίγκιπα, τον Άμλετ, ο οποίος είναι στη δυσχερή θέση να βλέπει τη μητέρα του στο πλευρό του θείου του μετά το θάνατο του πατέρα του( βασιλιά της Δανίας ) να ανεβαίνει στο θρόνο. Ο Άμλετ έπειτα από συνάντηση με το πνεύμα του πατέρα του πληροφορείται πως ο θείος του τον σκότωσε προκειμένου να πάρει τη θέση στο θρόνο. Τότε ο ήρωας ξεκινά να καταστρώνει την εκδίκηση του δηλαδή τη δολοφονία του θείου του. Όσο εκτυλίσσεται το έργο εμπλέκονται πολλοί χαρακτήρες και ο καθένας τους αντιπροσωπεύει ένα διαφορετικό είδος ανθρώπου του σήμερα αλλά και της παλιάς εποχής και αντικατοπτρίζονται οι καλοί αλλά και οι πιο δόλιοι τύποι ανθρώπων που ο καθένας μας συναντά στη ζωή του. Ήταν μία παράσταση αξέχαστη που δημιούργησε βαθύτερες σκέψεις σε όποιον είχε την ευκαιρία να την παρακολουθήσει και ευαισθητοποίησε τους μαθητές για την διαφθορά της σημερινής πραγματικότητας και την ανηθικότητα που επικρατεί στον κόσμο.

amlet



ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 2016

Ο ΔΡΑΚΟΣ

Πρόσκληση

Αφίσα

Πρόγραμμα


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

Η κοινότητα του 6ου Γυμνασίου Κερατσινίου βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει ότι ο συνάδελφος ΗΛΙΑΣ ΔΑΜΙΑΝΑΚΗΣ, βιολόγος, έφυγε απροσδόκητα από τη ζωή στις 6 Ιουλίου 2015.

          Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη μας για την απώλεια του συναδέλφου μας που επί 24 έτη υπηρέτησε στο Σχολείο μας με ζήλο και αίσθημα ευθύνης, προσφέροντας τόσο τις γνώσεις και την παιδαγωγική του ευαισθησία στους μαθητές/μαθήτριες όσο και τη συναδελφικότητα και το ειλικρινές ενδιαφέρον του προς το Σύλλογο των Καθηγητών.

          Στη μνήμη του ο Σύλλογος διδασκόντων αποφάσισε ομόφωνα την καθιέρωση ετήσιου χρηματικού βραβείου από το τρέχον σχολικό έτος 2015 ? 16 και εξής, στο μαθητή ή μαθήτρια του Σχολείου μας που θα πρωτεύει ως προς την επίδοση και το ήθος.

 

          Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ                                             Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η επίσκεψη του κυρίου Τζαμαργιά στο σχολείο μας.


Την Τρίτη 24 Μαΐου ο σκηνοθέτης και δάσκαλος Τάκης Τζαμαργιάς αποδέχτηκε την πρόσκλησή  μας και επισκέφθηκε το σχολείο μας, προκειμένου να συζητήσει μαζί μας για την παράσταση Η τάξη μας. Ο κ. Τζαμαργιάς είναι ο σκηνοθέτης της συγκεκριμένης παράστασης στην Κεντρική σκηνή του εθνικού θεάτρου, την οποία και παρακολουθήσαμε πριν λίγες μέρες. Οι μαθητές και οι καθηγητές του εξέφρασαν τις απορίες τους και όλα τα ερωτήματά τους απαντήθηκαν αναλυτικά. Στην συνομιλία αυτή παρευρέθηκαν οι μαθητές που παρακολούθησαν το έργο, οι μαθητές που είδαν κάποια από τις δύο προηγούμενες παραστάσεις καθώς και οι μαθητές που συγκρότησαν την περσινή θεατρική ομάδα του σχολείου και φοιτούν ακόμη στο γυμνάσιο μας. Η συζήτηση με τον κύριο Τζαμαργιά ήταν πολύ ενδιαφέρουσα αλλά και εποικοδομητική, καθώς επεξεργαστήκαμε την παράσταση και από άλλες οπτικές γωνίες, τις οποίες δεν είχαμε εξετάσει μέχρι τότε. Αρχικά, θα θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε που δέχτηκε να συζητήσει μαζί μας και επιπλέον θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την διεύθυνση του σχολείου μας που πήρε αυτές τις όμορφες πρωτοβουλίες τη φετινή χρονιά. Του προσφέραμε φάκελο στον οποίο εμπεριέχονταν κείμενα των παιδιών με τις εντυπώσεις, σκέψεις και προβληματισμούς  γύρω από την παράσταση.       

Ηλιάνα Εξαρχοπούλου, Βιδιάνος Δρόσος Β?1    

Αποτέλεσμα εικόνας για θεατρο