Αρχική σελίδα Δραστηριότητες Πολιτιστικά Μουσική "Χρυσό γεράνι τ' ουρανού" Αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη 2011 - 2012

"Χρυσό γεράνι τ' ουρανού" Αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη 2011 - 2012

 

 

 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΗ

ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ

 

Χρυσό Γεράνι τ? Ουρανού

Θεατρική ? μουσική παράσταση

 

Για μια ακόμα φορά το σχολείο μας πρωτοτυπεί και οργανώνει μια εξαιρετική εκδήλωση, με πρωτοβουλία του καθηγητή μουσικής και συνθέτη Ιάκωβου Κονιτόπουλου, κατά το σχολικό έτος 2011 - 12. Στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από τη γέννηση του ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, παρουσιάσαμε δραματοποιημένο το ποιητικό του έργο «Ο Ήλιος ο Ηλιάτορας», πλαισιωμένο με αποσπάσματα από τα έργα «Ιδιωτική Οδός» και «Ο Κήπος με τις Αυταπάτες». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό θέατρο Κερατσινίου ? Δραπετσώνας «Αντώνης Σαμαράκης», στις 25 Απριλίου 2012.

Ο Ιάκωβος Κονιτόπουλος δημιούργησε μια μουσικοθεατρική σύνθεση από τα τρία προαναφερόμενα έργα του Ελύτη, την οποία και σκηνοθέτησε, σε μουσική του Δημήτρη Λάγιου από τον «Ήλιο τον Ηλιάτορα», και μουσική που ο ίδιος συνέθεσε για τις ανάγκες της παράστασης.

Συμμετείχαν οι μαθητές: Εβελίνα Καρακώστα, Απόστολος Χαρωνίδης, Χρήστος Παράσχος, Άννα Αυγουστάκη, Ιωάννα Παγάνη, Φωτεινή Καβαλάρη, Θοδωρής Καπατσούλιας, Ηλίας Μπάνης, Στέλιος Γρίγος, Θανάσης Σουλάντζος, Μαρίνα Ρέππα, Αιμιλία Φυρίγου, Δέσποινα Λεωνίδου, Δέσποινα Σταματάκη, Ελένη Γεωργακοπούλου, Ηρώ Δανιήλ, Άρτεμις Κουκουράκη, Σταυρούλα Κωστάρη, Μαρία ? Ραφαέλα Λεμπέση, Φιλαρέτη Μέλου, Αθηνά Μπότσαρ, Κασσιανή Οικονομάκη, Χριστίνα Σπετσιώτη, Βάσια Στριγά.

Τραγούδησε η φοιτήτρια και πρώην μαθήτριά μας Μαρίνα Χέλμη.



Xryso Gerani prosklhsh



Xryso Gerani afissa