Μαθητική έκδοση 2004-2005

  • Όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο και ήμασταν στο Β2


Μια ακόμα έκδοση έγινε το σχολικό έτος 2004-05 από τους τότε μαθητές του Β2. Την ονομάσαμε «επετηρίδα» και της δώσαμε τον παραπάνω τίτλο.

Σ? αυτήν, όπως γράφεται στον πρόλογο, περιέχονται πληροφορίες για τη δράση του τμήματος σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Αναφέρονται από κάθε παιδί στιγμιότυπα, κατά κανόνα αστεία, από τις ώρες διαφόρων μαθημάτων, διαλειμμάτων και αξέχαστων κενών! Παιχνίδια παραδοσιακά στην αυλή, εργασίες δημιουργικές και παιχνίδια ρόλων όπως π.χ. οι επιστολές του Κροίσου και αντίστοιχα του Σόλωνα σε φίλους τους, όπου ο καθένας τους «κουτσομπολεύει» τον άλλο περιγράφοντας την εμπειρία της συνάντησής τους, ο καθένας από τη δική του σκοπιά, φυσικά. Αστροναύτες και δημοσιογράφοι όπου οι δεύτεροι φυσικά παίρνουν συνέντευξη κατ? αποκλειστικότητα από τους πρώτους. Debate, με γραπτή πρόσκληση μάλιστα (!), ανάμεσα σε ομάδες μαθητών, που πάνω σε ένα συγκεκριμένο θέμα υποστηρίζουν διαφορετικές απόψεις. Η υπόλοιπη τάξη σε θέση κριτή. Κι ακόμα εκθέσεις, διαφημιστικά σποτ, συνεντεύξεις κ.ά.

Η επετηρίδα κλείνει με το Who is who των συντακτών της. Δεκαεπτά μουτράκια ποζάρουν δίπλα σε αυτοβιογραφικά σημειώματα που αφορούν τα πρώτα 14, 15 χρόνια της ζωής τους. Ομορφιά και πλούτος!

 

Μαρία Καββαδία, Φιλόλογος

     0007